Püf noktaları 4

Püf noktalarına devam ediyoruz. Kuru baklagilleri böceklerden korumak için zaman zaman havalandırın. Kuruyup sertleşen bezelyele...



Püf noktalarına devam ediyoruz.



Kuru baklagilleri böceklerden korumak için zaman zaman havalandırın.

Kuruyup sertleşen bezelyeleri 1 gün soğuk su içinde bekletirseniz yeniden dirildiklerini göreceksiniz.

Makarnayı haşlarken birbirine yapışmaması için suyuna 1 çorba kaşığı sıvı yağ koyun.Vitamin değeri yüksek olan bu suyu çorba yaparak kullanabilirsiniz.

Limon sert ve suyu zor çıkıyorsa kesmeden önce birkaç dakika sıcak suda bekletin.Kesik limonun kurumasını önlemek için küçük bir tabağa su koyup limonun kesik tarafını suyun üzerine yerleştirin.Sıktığınız limonları atmayın.Ellerinizi limon ile ovarak cildinizin yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Patates haşlarken dağılmaması için suyuna 1 kaşık sirke ilave edin.
Kuru soğan ve patateslerin çabuk bozulup filizlenmemesi için delikli torbalara doldurup asabilirsiniz.

Yemeğiniz yanarsa hemen atmayın.Yanmamış yerlerini başka bir tencereye alıp biraz su ve gerekiyorsa biraz yağ ekleyerek bir taşım kaynatın.

Buzdolabınızdaki istenmeyen kokuları önlemek için küçük bir kaba süt koyarak dolabınıza yerleştirirseniz istenmeyen tüm kokuların emildiğini göreceksiniz.

Pişmekte olan yemeklere özellikle pilava soğuk su ilave etmeyin.Tekrar suya ihtiyaç varsa mutlaka sıcak su ekleyin.

Evde karnıbahar,lahana ya da pırasa pişerken yayılan kokuyu önlemek için tencereye bir kaç damla sirke ekleyin.

Reçel yaparken fazla karıştırmayın.Ateşten almadan önce limon suyu ,limon tuzu veya krem tartarla kestirin.(1kg şeker ,1/4 limonun suyu ya da 1 gr limon suyuyla kestirilir)

Kayısı,çilek ,kiraz ve ananas gibi meyvelerden jöle veya reçel yaparken şeker miktarını azaltın.Şeftali,armut,tatlı elma ve ayva gibi asiti düşük meyvelere fazla limon suyu koyun.Reçel yaparken madeniz kaşık yerine tahta kaşık kullanın.Reçel,şurup,marmelat ve jöleyi serin ve kuru yerlerde saklayın.

DAHA FAZLA LEZZET

püf noktaları 4 2051932404791732766

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item