Havuç soteli patates salatam

Yine doğum gününde yaptığım bir salata tarifiyle,buradayım..Salataları son ana bıraktığım için yağ, tuz, limon, yoğurt gibi malze...




Yine doğum gününde yaptığım bir salata tarifiyle,buradayım..Salataları son ana bıraktığım için yağ, tuz, limon, yoğurt gibi malzemeleri ölçülü koyamadım..Bir daha ki sefere ölçü yazarım..Fotoğrafları da eşim acele çektiği için çok detay alamadık ama bir daha ki yaptığımda daha güzel resimler koymaya çalışırım..Bu patates salatasını,misafiriniz gelmeden 1-2 saat önce yapmaya çalışın ve oda sıcaklığında kalsın buzdolabına koymayın..Bu şekilde daha çok lezzetini alıyorsunuz..Gelelim mi tarife?

Malzemeler

5-6 orta boy patates
3 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
1-5-2 su bardağı kadar yoğurt
Sızma zeytinyağ,tuz,limon

Yapılışı



Öncelikle patateslerimizi haşlayalım..Aceleniz varsa düdüklüde 7-8 dakikada haşlanıyor..Tencerede haşlayacaksanız,aceleniz de varsa,tavsiyem kabuklarını incecik soyup(kabak oyacağını kullanıyorum..süper ince soyuyor..yeni oyuncağım bu:))Daha önceleri niye kullanmıyorsam..)küçük parçalara bölüp ocağa koymak..Çok daha kısa sürede haşlanıyor..Haşlandıktan sonra süzüp, sıcakken çatalla ezin..Havuçları rendeleyip,3-4 kaşık sıvı yağla birlikte soteleyin..Sotelediğiniz havuçları,patateslerin içine ilave edin..Sıcaklıkları çıktıktan sonra tuz, yağ, limon ilavesi yaparak karıştırın.
Dilediğiniz kalıba patateslerinizi koyun.(Ben muffin kalıplarına doldurdum,biraz beklettikten sonra servis tabaklarına alıp sarımsaklı yoğurt döktüm)Sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayıp üzerini kaplayın..Dereotu,sumak,maydanoz ya da kırmızı biberli yağ yakıp süsleme yapabilirsiniz..Arzunuza göre..

Afiyet şeker olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

salata 1706102697605630590

Yorum Gönder

  1. Ellerine saglik cok lezzetli gorunuyor. Hemde cok saglikli cok begendim canim.

    YanıtlaSil
  2. ÇOk severim ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item