Karnabahar Kızartması

Bu ara bütün evlerde,çok tatlı bir telaş var..Temizlikler yapılıyor,evler kıyı bucak ne varsa temizleniyor..Alışveriş telaşı da caba...




Bu ara bütün evlerde,çok tatlı bir telaş var..Temizlikler yapılıyor,evler kıyı bucak ne varsa temizleniyor..Alışveriş telaşı da cabası..
Benim çocukluğumda bayramlar ayrı güzeldi,dediğinizi duyar gibiyim..Benim için de öyleydi..
Alınan kıyafetlerimiz başucumuzda durur,sabaha kadar uyuyamazdık..Sabah erkenden kalkar giyinirdik,kahvaltımızı zor beklerdik..
Bayramlaşıp harçlık ve şeker toplayabilmek için:))Akşama kadar arkadaşlarımızla kapı kapı dolaşırdık..Ne keyifliydi:))
Şimdi çocuklarımız,bayram geliyor diye heyecanlanmıyor;çünkü sürekli yeni kıyafet alındığı için,bayram da alınan kıyafetler ekstra bir özellik taşımıyor onlar için..
Onlar için bayramlaşmak sadece aile büyükleriyle sınırlı..
Zaman geçti..İnsanlar değişti..Çocuklarımızı,bizim çocukluğumuzdaki gibi sokaklara bırakmak artık mümkün değil..Güvenlikli sitelerde oturuyor olsak bile durum fazla değişmiyor..
Olsun yine de çocuklarımızla birlikte bayramları elimizden geldiğince,yapabildiğimizce,sevdiklerimizle,eşimizle,dostumuzla paylaşmalıyız..Paylaşmalıyız ki,çocuklarımız da bu değerle büyüsün, en azından bunu kaybetmesinler..
Bugün yemekte karnabahar kızartması vardı.
Çocuklar pişerken biz ondan yemeyiz dedikleri için,eşimle kendime göre yaptım ama görüntüsünü görünce bir tadına bakalım dediler..
Bakış o bakış:))Bizden çok yediler,bize iki parça ancak kaldı doyamadım tadına:))


Malzemeler

Dilediğiniz kadar çiçek çiçek ayrılmış karnıbahar
3-4 diş sarımsak
5-6 dal dereotu
Yoğurt
Yumurta
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Önce karnabaharlarımızı çiçek çiçek ayırıp,sudan geçirip tenceremize su ilavesiyle koyuyoruz.
Siz de haşlanırken kokusundan benim gibi rahatsız oluyorsanız,haşlama tenceresine bir dilim ekmek atın.Anında kokunun kaybolduğunu göreceksiniz.
Yenebilecek kıvama gelene kadar haşlıyoruz.Ne diri kalsın,ne de çok yumuşasın..
Daha sonra sudan çıkarıp,bir kaba yumurta kırıp,biraz tuz ekleyip çırpıyoruz..Tavaya sıvı yağımızı ilave edip kızdırıyoruz..


Yumurtaya buladığımız karnabaharları kızartıyoruz (her tarafı eşit kızarsın).Kağıt havlu üzerine çıkarıp yağını emmesini sağlıyoruz..
Servis kabımıza alıp,üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruz.(Sarımsaklı yoğurdun içine dereotu ince ince kıyıp ilave ettim..Hem görselliği daha güzel oldu,tadına da tat kattı.)

Afiyet olsun..

    

DAHA FAZLA LEZZET

new 5512991755988343596

Yorum Gönder

  1. arkadaşım nasıl severim bir bilsen karnıbaharı helede kızartmasını.ama dereotlu süslemek hiç aklıma gelmemişti çok güzel görünüyor ellerine sağlık.sen yapıyosan lezzetinden hiç şüphem yok zaten.sevgiler arzu yalçın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmimiz gibi damak zevkimiz de ortak canım.Ben de çok seviyorum tadı damağımda kaldı en kısa zamanda tekrar yapıcam..İyi bayramlar canım..

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item