Muğla'nın Damak Çatlatan Yöresel Lezzetleri

  Muğla’nın Damak Çatlatan Yöresel Lezzetleri Muğla  Bodrum Mantısı Bitez Dondurması Ege’nin en güzel şehirlerinden biri olan Muğla, tam a...

 


Muğla’nın Damak Çatlatan Yöresel Lezzetleri

Muğla 

Bodrum Mantısı

Bitez Dondurması

Ege’nin en güzel şehirlerinden biri olan Muğla, tam anlamıyla bir turizm cenneti. Doğal güzellikleri ile herkesi kendine hayran bırakan şehir tarihi yapıları ve hareketli şehir yaşantısı ile de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarmakta. Öte yandan Ege mutfağının en özel lezzetlerinin çıkış noktası olan Muğla’nın yöresel yemekleri de çok beğenilmekte. Siz de Muğla’nın neyi meşhur diye merak ediyorsanız doğru adrestesiniz! İşte karşınızda Muğla tatiliniz sırasında mutlaka tadına bakmanız gereken o meşhur lezzetler.

 

  1. Turp Otu Salatası

Ege mutfağının en önemli özelliği kesinlikle yörede yetişen otlarla yapılan harika yemek ve salata tarifleridir. Dolayısıyla Muğla’nın en sevilen lezzetlerinin başında da turp otu salatası gelmektedir. Turp otunun soğan, sarımsak ve nar ekşisi ile lezzetlendirilmesi ile hazırlanan bu salatanın besin değeri de yüksektir. Muğlalıların evlerinden eksik olmayan turp otu salatasını kesinlikle çok seveceksiniz.

 

  1. Sündürme

Karadeniz’in meşhur lezzeti mıhlamaya çok benzeyen sündürme, Muğla tatiliniz sırasında tadına bakmanızı önereceğimiz lezzetlerin başında geliyor. Tamamen doğal yöntemlerle kurulan peynirin tereyağı ile buluşunca, damaklara tam anlamıyla bir lezzet şöleni yaşatan sündürme ortaya çıkıyor. Bol tereyağı ve peynir ile hazırlanan sündürmenin için isteğe bağlı olarak yumurta da eklenebiliyor. Muğla’da keyifli bir kahvaltı ile güne başlamak istiyorsanız sofranızı kesinlikle sündürme ile taçlandırmalısınız. Tüm kahvaltıcıların menülerinde yer alan sündürmeyi tazecik ekmek ve sıcak bir bardak çay ile yediğinizde tadına doyamayacaksınız.

 

  1. Milas Köftesi

Bir çeşit sulu köfte tarifi olan Milas köftesi, malzeme listesinin zenginliği ile benzerlerinden ayrılıyor. Çünkü bu lezzetli sulu yemeğe asıl tadını veren nohut ve limon suyu. Muğla’daki tüm esnaf lokantalarında kolaylıkla bulabileceğiniz lezzetlerden biri olan Milas köftesi yöre halkının da sofralarından eksik olmuyor. Siz de tatilde bir tabak sıcak sulu ev yemeği hasreti çekiyorsanız kesinlikle Milas köftesine bir şans vermelisiniz.

 

  1. Muğla Halkası

Yörenin en sevilen tatlı hamur işi lezzetleriden biri Muğla halkası. Un, şeker, karbonat ve elbette Ege’nin halis zeytinyağı ile hazırlanan Muğla halkası devasa bir kurabiyeye benziyor. Bu lezzeti pastanelerden alabileceğiniz gibi Muğla sokaklarında el arabasıyla satış yapan tatlıcılardan da denyebilirsiniz. Özellikle Muğla’ya giden turistler tarafından çok beğenilen Muğla halkasından biraz fazla alıp eve dönerken sevdiklerinize de götürebilirsiniz.

 

  1. Bodrum Mantısı

Mantı, kesinlikle Türk mutfağının olmazsa olmazlarından. E hâl böyle olunca her yöreye özgü de bir mantı çeşidi olması kaçınılmaz bir son. Muğla’daki meşhur lezzet ise Bodrum mantısı. Bu mantının en önemli özelliği ise haşlanmadan yağda kızartılarak hazırlanması. Bu nedenle Kayseri’nin meşhur yağ mantısına benzediğini düşünebilirsiniz. Ancak Bodrum mantısı mayasız hamurdan yapılıyor, daha küçük ve kıtır olması ile biliniyor.

 

  1. Bitez Dondurması

Muğla’nın turizm cenneti Bodrum’un meşhur lezzetlerinden biri Bitez dondurması. Bitez Dondurmacısı markası adı altında yayılan bu lezzetli dondurma, Bodrum’un medarı iftiharlarından biri desek abartmış olmayız. Ünü Bodrum ve hatta Muğla sınırlarını dahi aşan dondurmanın en önemli özelliği ise tamamen organik sütten yapılıyor olması. Her damak zevkine hitap edecek türden bir lezzet olan Bitez dondurmasının özellikle meyveli çeşitlerinin tadına bakmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Muğla 

Bodrum Mantısı

Bitez Dondurması

DAHA FAZLA LEZZET

turp otu 2447479597216711600

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item