Konyalı 1897

Topkapı Sarayı Konyalı 1897 Konyalı Restaurant 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde blogger dostlarımızla birlikte,Topkapı Sarayı'...


Topkapı Sarayı
Konyalı 1897
Konyalı Restaurant

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde blogger dostlarımızla birlikte,Topkapı Sarayı'nın bahçesinde yer alan Konyalı Lokantası'na davetliydik..


Muhteşem manzarası ve sarayın büyülü atmosferi eşliğinde,sayısız devlet adamını ağırlayan,sarayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere Türk Mutfağı'nın seçkin lezzetlerini tanıtan ve tattıran mekanda, çok özel lezzetleri,çok özel sunumlar eşliğinde tattık..
1897'den beri enfes Saray mutfağı'nı özenle sunan,dünyanın en iyi müze restaurantları arasında gösterilen ve sayısız ödüle layık görülen Konyalı Lokantası,eşsiz manzarası ve leziz tatlarıyla tarihi bir gezi arası verilebilecek en güzel mola..



Topkapı Sarayı'nda tarihsel bir yolculuk esnasında sizi tamamen saran ambiyansı ve eşsiz İstanbul manzarası bu yolculuğunuza unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Saray Mutfağı'nın vazgeçilmezleri ile özenle hazırlanan menüde,zeytinyağlı başlangıçlardan,Türk damak tadının vazgeçilmezi döner çeşitlerine,incik kebabından Konyalı'nın spesyal kebabına kadar bir çok lezzeti bir araya geliyor.
Ayrıca ayrı bir alanda Cafe alanı ile de misafirlerini ağırlayan Konyalı'da,espresso'dan sahlep'e,nefis tatlılardan sıcacık böreklere geniş bir lezzet seçeneği sunuluyor.Doğanbey ailesinin 5.kuşaktan temsilcisi olan Can Doğanbey "Konyalı" markasının nasıl doğduğunu ve bugünlere geldiğini aktardı bizlere..
Konya'nın Doğanbey ilçesinden 1895 yılında çıkan Hacı Ahmet Doyuran,1897 yılında Sirkeci'de "Konyalı Lezzet Lokantası" nı açar.


Lezzet ve temizliğin temsilcisi olarak kısa sürede tanınan lokanta, zaman içinde İstanbul mutfağı denince akla ilk gelen isimlerden birine dönüşür.
Konyalı'nın şöhreti 1940'lardan sonra Nurettin Doğanbey'in çabalarıyla Türkiye'ye yayılır.
Yerli yabancı devlet adamlarının, kral ve kraliçelerin, sanatçıların uğrak yeri olur.
1967 yılından itibaren de Topkapı Sarayı'nın içinde,yerli yabancı turistlere ve devlet büyüklerine Türk Mutfağı'nın en özel lezzetlerini sunmaya başlar.



Zeytinyağlı tabağıyla başladığımız kadınlar günü yemeğimiz,birbirinden lezzetli yemekler,birbirinden özenli sunumlar eşliğinde servis edildi bizlere..
Kullanılan zeytinyağının kalitesini son derece net hisettiğimiz zeytinyağlı tabağında,sebzeler kıvamında pişmiş,lezzetleri ise olağanüstüydü.
Özellikle imam bayıldıya bayıldım:))


Ara sıcak olarak ıspanaklı börek servis edildi..Yine özel bir sunum eşliğinde..


Etlı sarma domates sos eşliğinde servis edildi..


Mevsim salata..
Yemek boyunca bizlere servis edilen şerbetlerden,özellikle saray şerbetini çok beğendimi söylemeden geçemeyeceğim.


Ana yemek sunumu lezzetinden önce görselliğiyle göz dolduruyor..
Masaya aynı anda,yazımın başında yer alan resimdeki servislerle sunuluyor ve kapaklar aynı anda kalkıyor..
Keşkek,beğendi,kuzu tandır ve iç pilavdan oluşan ana yemek tabağımızda özellikle beğendi,muhteşemdi..


Tatlı servisinde portakallı baklava,incir,kayısı tatlısı,baklava,fırın sütlaç ve aşure sunuldu..
Portakallı baklava mutlaka denenmesi gereken bir lezzet oraya gidildiğinde..
Aşure ve fırın sütlaç da oldukça başarılı..


Yemeğin ardından sarayın manzarasına eşlik eden bol köpüklü Türk kahvesinin lezzeti ise paha biçilemez..


Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile bizleri çok özel lezzetleri ve konukseverlikleri ile misafir eden Konyalı Lokantası Can Doğanbey'e,bizleri organize edip bu daveti gerçekleştiren sevgili Yasemin Kokulu Bir Hayat blogunun sahibi Yasemin'e,Wish Project temsilcisi Emel Öztürk ve Merve Öztürk'e çok teşekkür ediyorum..

Topkapı Sarayı
Konyalı 1897
Konyalı Restaurant

DAHA FAZLA LEZZET

Topkapı Sarayı 3490760899356969385

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item