Pepsico Hasat Macerasını Şehire Taşıdı

PepsiCo Sürdürülebilir Tarım Cips Medyaevi'nin davetiyle,Şef Cenk Doğar ve Diyetisyen Dilara Koçak'ın da bulunduğu, PepsiC...


PepsiCo
Sürdürülebilir Tarım
Cips

Medyaevi'nin davetiyle,Şef Cenk Doğar ve Diyetisyen Dilara Koçak'ın da bulunduğu,
PepsiCo’nun Türkiye’de hayata geçirdiği Sürüdürülebilir Tarım projelerini ve gelecek hedeflerini paylaşmak amacıyla düzenlediği etkinlikte bulundum hafta sonu.
İstinye Park'da,Emporio Armani Cafe'de yaptığımız kahvaltının ardından,İstinye Park'ın ortasında kurulan tarlada patates hasadı deneyimini yaşadık blogger dostlarla birlikte..
Ardından Şef Cenk Doğar'la çok keyifli bir workshop gerçekleştirdik.. 



 PepsiCo’nun Sürdürülebilir Tarım konusundaki yenilikçi yöntem ve hedeflerini, PepsiCo Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Didem Şinik ve PepsiCo Türkiye Agro Tohum ve İyi Uygulamalar Müdürü Ahmet Bozdoğan'dan dinledik kahvaltıda..
Edindiğim bilgileri sizlere de aktarmak istiyorum:



Dünyanın en büyük yiyecek-içecek şirketlerinden biri olmanın yanı sıra,dünyanın en büyük tarım işletmelerinden biri de olan PepsiCo, hem tüketicilerine en iyisini sunabilmek,hem de çevreye karşı olan sorumluluğunu en üst düzeyde yerine getirmek amacıyla gerçekleştirdiği Sürdürülebilir Tarım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Fayda Gözeten Performans’vizyonu ile enerji ve su kaynaklarını koruyup,ambalaj miktarlarını azaltarak,çevre üzerindeki etkilerini asgariye indiriyor.
Türkiye’de üretilen cipslik patatesin yarısından fazlasını sözleşmeli çiftçilerden satın alıyor, patates tohumunu ve gübresini kendileri veriyor.
PepsiCo Türkiye’nin kendi geliştirdiği “Anaerobik Çürütme Projesi” ile dünyadaki tüm PepsiCo sistemi içinde,tarlalarda kullanılmak üzere kendi gübresini üreten dünyadaki ilk örnek.
Bu proje ile “Net Sıfır Atık” vizyonuyla çalışan yiyecek tesisinde,organik atıklar “Naturalis” adlı patates gübresine dönüşüyor.


Önemli bilgiler eşliğinde yatığımız kahvaltının ardından,şef Cenk Doğar'la birlikte,Ruffles'lı avakado soslu bir kule yaptık..Yapımı da yemesi de pek keyifliydi:))


Tarifini de kısaca yazayım yapmak isteyenler için:
2 yaprak kıvırcık ince ince kıyılır.
Yarım domates,biraz kuru soğan,yarım biber kıyılıp karıştırılır.
Bir avuç kadar Ruffles elle ufalanır.
Olgun avakado (parlak ve sert olan avakadodan uzak durun:)) ezilip,biraz sarımsak,limon suyu ve tuzla ve biraz da dilimli acı biber turşusu karıştırılır.
Yuvarlak bir kalıp,tabağa oturtulur.
Sırasıyla marul,domatesli karışım,ruffles ve avakado sos bastırılarak yerleştirilir.
Üzerine çeri domatesleri yerleştirilip.maydanoz serpilir.
En üste de labne ve krema karıştırılıp,1 tatlı kaşığı kadar konur,ruffles yerleştirilir.
Kalıp yavaşça çıkarılır ve servis yapılır.

Afiyet olsun:))



Bu keyifli etkinlik için Medyaevi'ne,pepsiCo'ya,şef Cenk Doğar'a ve sevgili Dilara Koçak'a teşekkür ederim..

PepsiCo
Sürdürülebilir Tarım
Cips

DAHA FAZLA LEZZET

sürdürülebilir tarım 7878902879423500868

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item