Paşa Köşkü'nde İftar

Mutfağı seven , mutfağa emek veren yazarların, sosyal medyada etkili blog sahibi kişilerin bir araya gelmesini sağlamak, Türk ve Dünya mu...


Mutfağı seven , mutfağa emek veren yazarların, sosyal medyada etkili blog sahibi kişilerin bir araya gelmesini sağlamak, Türk ve Dünya mutfaklarındaki kültürleri ve ülkemizdeki yansımalarını, yeme – içme ve sunma adabını bütün özellikleriyle ortaya çıkarmak, tanıtmak ve geliştirmek, envanter oluşturmak, Türk ve Dünya mutfaklarından unutulmuş tarifleri gün yüzüne çıkarmak ve yeni reçete çalışmaları yaparak gastronomi alanında ülkemizi ilerletmek, gıda güvenliği, yiyecek ve içeceğin insanın sağlıklı beslenmesindeki yerinin ve öneminin belirlenmesine bilimsel olarak işinde uzman kişilerle (gıda uzmanları, beslenme uzmanları vs.) iş birliği yaparak çalışmalar yaparak kamuoyu oluşturmak,  dernek  üyelerinin çalışmalarını duyurmak amacıyla, periyodik yayın, gazete, dergi, kitap gibi yayınlar ile üyelerine dağıtılmak üzere çalışma ve bilgilendirme bültenleri çıkartmak ve gerek üyelerini gerekse gastronomi ilgisi olan kişilere yayınlarıyla portal oluşturarak destek vermek amacıyla kurulan Lezzet Yazarları Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğinde buluştuk Ramazan ayında..


Ramazan ayının son günlerinde buluştuğumuz "Paşa Köşkü",geniş bir alana yayılan bahçe ve kapalı mekanıyla,hem kahvaltı,hem de gün için de yemek yiyebileceğiniz,ambians ve lezzetlerinin yanında oldukça makul fiyatlı bir mekan..


130 yıldır restaurant,unlu mamüller ve fırın işletmeciği alanında faaliyet gösteren Erdoğanlar ailesi, 2010 yılından beri de Paşa Köşkü Et Lokantası olarak müşterilerine hizmet veriyor..


Sunulan İftar Menüsü

Mercimek Çorba
İftariyelikler (Bal,kaymak,reçel,hurma,pastırma,zeytin,peynir,ramazan pidesi)
Salata,çiğ köfte,keşkek,kuru patlıcan ve biber dolması
Paçanga böreği ve içli köfte
Döner kebap,kuzu tandır,piliç şiş,garnitür,iç pilav ve patates püresi eşliğinde
Trileçe,sütlaç,güllaç,kadayıf(seçenekli)
Meşrubat,meyve ve çay servisi


Benim için öne çıkan lezzetler,kuzu tandır ve piliç şiş oldu..
Sponsor firmanın getirdiği pirinçlerle yapılan özel pilav çeşitleri,sanırım aşçının kullanmadığı bir pirinç olduğu için,su miktarını ayarlayamamaları sebebiyle,kıvam olarak sınıfta kalan lezzetler oldu benim için..
Bunun dışında sunulan çeşitlerin zenginliği,servis,ambians ve fiyat olarak,kesinlikle tercih edilebilecek bir mekan olduğunu düşünüyorum..



Açık havada keyifle yenen yemeğin ardından, blogger dostlarımla birlikte sohbet etmek,benim için apayrı bir önem taşıyor..
Bu güzel anlarımızı resimlerle ölümsüzleştirmek bir gelenek oldu artık:))


Benim de üyesi olduğum, Lezzet Yazarları Derneği'nin,uzun soluklu,amaçlarını gerçekleştirme konusunda başarılı bir dernek olmasını arzu ediyorum..
Bu güzel geceyi düzenleyen sevgili Vasfi Pakman ve Özlem Mekik'e,Paşa Köşkü ailesine teşekkür ediyorum..



Özellikle yaz mevsiminde,siz de benim gibi bahçeli mekanlarda kahvaltı ve yemek keyfini seviyorsanız,Paşa Köşkü bir alternatif olabilir sizlere..

Paşa Köşkü Et Lokantası
Karayolları mah.Abdi İpekçi cd.
Tem Avrupa Konutları Yanı
Gaziosmanpaşa.İstanbul
0212 6171313

Başak bir etkinlikte görüşmek üzere..

DAHA FAZLA LEZZET

restaurant 4283460353528684693

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item