Lezzet Yazarları Derneği White Mill Cafe'de

Türkiye Lezzet Hareketi çatısı altında kurulan Lezzet Yazarları Derneği’nin ilk Genel Kurul Toplantısı, 30.07.2015 tarihinde Cihangir S...



Türkiye Lezzet Hareketi çatısı altında kurulan Lezzet Yazarları Derneği’nin ilk Genel Kurul Toplantısı, 30.07.2015 tarihinde Cihangir Susam Sokağı’nın ünlü mekanı Whitemill Cafe’de gerçekleştirildi.

2008 yılında Cihangir Susam Sokağında açılan White Mill Cafe ; 2 katlı müstakil binasında ve defne ağaçlarıyla kaplı gizli bahçesinde,Akdeniz Mutfağının sağlıklı lezzetlerini misafirleriyle paylaşıyor. 



Gizli bahçesi, elegant dekorasyonu, sağlıklı ve nefis lezzetleriyle; LYD derneği üyelerinin Genel kurul toplantısına bu sıcak atmosferiyle ev sahipliği yaptı nezih mekan..
Sağlıklı ve leziz sunumların yer aldığı menüde; Serpme Mezeler; Kırmızı pirinç pilavı eşliğinde bademli pilav; Erişteli Mercimek ve Körpe Ot Salatası Eşliğinde Buharda Somon; Patates Püresi, Mantar ve Siyah Pilav Eşliğinde Izgara Dana Bonfile lezzetleriyle hepimizi fazlasıyla memnun etti.
Özellikle ızgara dana bonfile lezzetiyle beni fethetti..Tadı hala damağımda diyebilirim..
Tatlı tadımında ise ; Passion Fruit Cheesecake, Çilekli  Milföy ve Tiramisu ikram edildi bizlere..

Toplantı; LYD Başkanı Ünlü Şef Özlem Mekik ve Türkiye Lezzet Hareketi Başkanı Vasfi Pakman'ın sunum konuşmaları ile başladı.  
Sevgili başkanımız Özlem Mekik, derneğin çalışma alanları ve konularıyla ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulundu.

Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi için gerçekleştirilen açık oylamaya derneğe yeni üye olan yemek ve lezzet blogu yazarları da katıldı. 
Toplam 36 üyesi bulunan  LYD derneğine 3 yıl süreyle hizmet edecek Yönetim Kurulu, oy birliğiyle ibraz edildi. Yönetim kuruluna ilaveten; denetim kurulu ve yedek üyelerin seçimi de gerçekleştirildi.
Bu oylama da,ben de derneğin denetleme kuruluna seçildim..



White Mill Cafe'nin menüsünde yer alan AG Good Foods marka siyah, kırmızı ve kahverengi pirinçle hazırlanan tarifler; yeni nesil sağlıklı beslenme trendinin aynı zamanda çok da lezzetli de olabileceğini gözler önüne koyuyor.  
Renkli pirinçlerin sağlığa faydaları şunlar;  Kalp sağlığı dostu,  Bol lifli, düşük kalorili, E vitamini, magnezyum ve demir açısından zengin, Antioksidan değeri yüksek, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve yaşlanmanın etkilerini azaltmaya yardımcı, düşük glisemik indeksle kan şekeri dostu.
Kırmızı Pirinç, yüksek besin değeri, muhteşem rengi, yasemin pirinci dokusu, aromatik lezzetiyle mucize bir ürün. Köriyle muhteşem uyumuyla da lezzette fark yaratıyor. Genç kalmaya yardımcı özelliğiyle de ilgi çekiyor.

Siyah Pirinç diğer adıyla Yasak Pirinç.Tarihte halka yasak olan bu değerli ürün uzun ve sağlıklı yaşamın sırlarından biri olarak biliniyor.

Kahverengi Pirinç, kalp hastalıkları ve bazı kanserlere karşı koruyucu etkilerinden dolayı Amerikan Kanser Topluluğu, Amerikan Kalp Birliği tarafından öneriliyor. Pirinçlerin sağlıklısı ve diyetisyenlerin de daima önerisi…


Lezzetli yemekler eşliğinde,nezih bir mekanda,dernek olarak ilk toplantımızı başarıyla gerçekleştirdik.
Bizleri çok güzel ağırlayan White Mill Cafe'ye teşekkür ederiz..

Telefon : (212) 292 28 95 – 96
Adres : Susam Sok. No: 13 Cihangir – İstanbul
Mutfak : Akdeniz
Çalışma günleri : Her gün açık
Çalışma saatleri : 09.00 – 01.30
(Mutfak Cuma-Cumartesi 23:30’da, diğer günler 23.00’da kapanıyor)
Öğün seçenekleri : Sabah, öğle, akşam
Kredi Kartı : Geçerli
Otopark : Yok
Rezervasyon : Sınırlı sayıda alınıyor

DAHA FAZLA LEZZET

whıte mill cafe 8215151266461620870

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item