Zeytinyağlı havuç

Buzdolabında iki adet havucum kalmıştı..Geçtiğimiz gün gazetede yayınlanan,zeytinyağlı havuç tarifini denemek istedim dolabımda kalan bu...



Buzdolabında iki adet havucum kalmıştı..Geçtiğimiz gün gazetede yayınlanan,zeytinyağlı havuç tarifini denemek istedim dolabımda kalan bu az malzemeyle..Tarifte tencereyi ocaktan aldıktan sonra 180 derecelik fırında 10 dakika fırınlayın diyordu.Ben fırınlamadım çok az olduğu için siz dilerseniz fırınlayarak dilerseniz fırınlamadan soğutup tüketebilirisiniz..

Malzemeler

2 adet havuç
Yarım kuru soğan
1 adet çubuk tarçın
Yarım çorba kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
Yarım çorba kaşığı kuş üzümü
2 tutam tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik su
Yarım limonun suyu (çok suluysa daha az kullanın)

Yapılışı

Tencereye yağımızı koyup piyazlık doğradığımız kuru soğanı ve şekeri ilave edip karamelize olana kadar soteleyelim.Parmak şeklinde doğradığımız havuçlarla birlikte diğer malzemeleri tenceremize ekleyelim.Kısık ateşte pişirelim.Ben hafif diri bıraktım.Siz dilerseniz çok az daha su ilave edip pişirmeye devam edebilirsiniz.Soğutup servis yapın.

Afiyet olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

Zeytinyağlılar 1668678507619766364

Yorum Gönder

  1. süper olmuş. ben tatlı tatları yemekd epek sevmem ama havuçda zaten tatlı olduğundan eminim tarçında üzümde çok yakışmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarçın bazı zeytinyağlı tariflere çok yakışıyor.Teşekkürler canım..

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item