Fasülye kavurması

Dün ailemize bir prenses daha katıldı.Çocuklarla birlikte kahvaltımızı yapıp hastaneye ziyaretine gittik.Biz odaya girdiğimizde,Zehra Naz...


Dün ailemize bir prenses daha katıldı.Çocuklarla birlikte kahvaltımızı yapıp hastaneye ziyaretine gittik.Biz odaya girdiğimizde,Zehra Naz'ımız da annesiyle birlikte odaya yeni gelmişti.Yumuk yumuk bu kuzumuzla birlikte ailede kız çocuk sayısı beşe yükseldi:))Akşam çocukları anneme gönderip ben hastanede kaldım.Gündüz beslenme ve uyuma dışında bir faaliyet de bulunmayan Zehra'mız, gece annesiyle benim gözümüzü kıpmamamız için elinden geleni yaptı diyebilirim:))Sabah saat 8'e kadar bizi uykusuz bırakan kızımız,ondan sonra huzur içinde uykusuna devam etti:)))Biz de öğlene doğru çocuklarla bebişi koklayıp evimize döndük..



Bu tarifi 2-3 gün önce yapmıştım ama yayınlamak bugüne kısmet oldu.Bu tarifi dilerseniz yumurtalı da yapabilirsiniz diyerek tarifime geçiyorum.


Malzemeler

300 gr.taze fasülye
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Taze fasülyeleri uzunlamasına ikiye ayırıp ortadan ikiye böldüm.Yıkayıp süzülmeye bıraktım.
Kaynayan suya atıp yenebilecek kıvama gelene dek haşladım ve sudan geçirip süzdüm.
Sıvı yağda doğradığım soğanları soteledim.Rengi şeffaflaştığında salçamı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurdum.Fasülyeleri,baharatları ve doğradığım domatesleri ekleyip pişmeye bıraktım.Domatesler yumuşadığında altını kapadım ve sıcak servis yaptım.

Afiyet olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

new 409816551182803308

Yorum Gönder

  1. Arzucum öncelikle gözünüzaydın...Allah analı babalı büyütsün..Fasulye kavurmasının yumurtalısını yemiştim,süper bir lezzetti..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum..Bizim de çok sevdiğimiz bir lezzet..Sevgilerimi gönderiyorum..

      Sil
  2. Zehra bebeğe Dünyamıza hoş geldin diyorum. Allah analı babalı büyütsün. Fasulye kavurmasını da çok severim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Allah analı babalı,sağlıklı büyütsün, hoşgelmiş minik prenses. Yemeğini de pek beğendim eline sağlık , iyi tatiller..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zehra ve Mehtap çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için.Sevgiler..

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item