Tarçınlı ve biberli tavuk

Bugün oğlumun isteği üzerine,tavuk vardı soframızda..Çubuk tarçın ve renkli biberler eşliğinde çok hoş aromalı,çok lezzetli bir ana yemek...


Bugün oğlumun isteği üzerine,tavuk vardı soframızda..Çubuk tarçın ve renkli biberler eşliğinde çok hoş aromalı,çok lezzetli bir ana yemek oldu.

Malzemeler

4 adet kalçalı tavuk but
2 adet çubuk tarçın
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
4 diş sarımsak
10 adet kiraz domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için kıyılmış maydonoz

Yapılışı

Tavuk butlarını yıkayıp,fırın kabımıza alalım.Biberleri temizleyip kalın şeritler halinde doğrayalım ve tavukların üzerine alalım.Sarımsakları soymadan kabuklarıyla koyalım fırın kabımıza.Domatesleri de yıkayıp soymadan ve bölmeden ilave edelim.Çubuk tarçınları ekleyelim.Sıvı yağı,tuz ve karabiberi tavukların üzerine serpelim.
Üzerine yağlı kağıt kapatıp,200 derecede 45 dakika pişirelim.Sonrasında yağlı kağıdı çıkarıp 15 dakika daha pişirelim.(Son 5 dakika dilerseniz ızgara ayarına getirip daha fazla kızarmasını sağlayabilirsiniz)
Fırından çıkarıp servis tabağına alalım.Üzerine kıyılmış maydanoz serpelim.

Afiyet olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

tavuklu yemekler 3826701877307602514

Yorum Gönder

  1. Sevgili Arzu,
    Tarçını daha çok tatlılara yakıştırdığım için,tavukla hiç denemedim,mutlaka nefis olmuştur ellerine sağlık arkadaşım.Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim nefis renkli ve eminim cok lezzetli. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. yanında da pilavla nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Arzu, yemekler çok güzeller, tarçını etlerde kullanmayı ben de seviyorum. Çok hoş bir farklılık katıyor yemeğe.
    Ellerine sağlık.
    Bu arada bir dost ve bir blog okuyucusu olarak naçizane bir şey söylemek istiyorum, hoş gör lütfen. Bu sıkıntıyı tek ben mi yaşıyorum bilmiyorum belki de benden kaynaklanıyordur ama bloguna yorum yazmak çok zor ve sabır istiyor biraz. Yorum kutusu aktif olana dek bilgisayar kasılıyor, sayfa donuyor. Kendini bir türlü toparlayamıyor sayfa. Aşağı yukarı gitmek oldukça zor. Birkaç defa çıktım başka bloglara girdim ama sorun burada oluyor tek.
    Sağ ve soldaki haberler kısımları, diğer bağlantılar, filmler kısmı sanırım bu kadar kasmaya sebep olan. Belki farkında değilsindir diye yazıyorum bunları. Umarım kırılmazsın.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. denizcim cok tesekkur ederim uyardigin icin asla kirilmam bilakis mutlu olurum ..su ana kadar boyle bir yorum almadim bir sorayim bakayim blogdan kaynaklanan bir sikintiysa yardim alayim gerekirse o bolumleri kaldiririm..1.2 gun yogunum en kisa zamanda cozmeye calisacagim. tekrar tesrkkur ederim..sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  6. Yorumlar için çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item