Doğal maskeler 2

Maske tariflerine bu akşam da devam ediyoruz.Yarından itibaren yemek tariflerine kaldığımız yerden devam:))) Derinlemesine tem...




Maske tariflerine bu akşam da devam ediyoruz.Yarından itibaren yemek tariflerine kaldığımız yerden devam:)))


Derinlemesine temizlik için:7-8 damla sirkeyi yarım çay bardağı tatlı badem yağı veya zeytinyağına ilave edip karıştırın.Akşamları yatmadan önce 1 ay boyunca haftada birkaç kez cildinize sürün.Antioksidan etkili bu sirkeli karışım hücreleri koruyor.

Cilt besleyici maske:Kil zengin içeriği ile cildi besliyor.Kil maskesi için 1 avuç kili 2 yemek kaşığı ılık su ve birkaç damla zeytinyağı ile sulandırıp göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürün.Eğer cildiniz yağlı ise karışıma birkaç damla limon suyu ilave edin.Eğer kuru ise bir tatlı kaşığı bal ekleyip karıştırın.5 dakika bekleyip ılık su ile durulayın.

Yumuşacık kadifemsi bir cilt için:Göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza bal sürüp 10 dakika bekleyin.Ilık suyla durulayıp havlu ile kurulayın.

Kırışıklıklara karşı:1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı suyu bir kapta krem kıvamına gelene kadar karıştırın.Göz çevresi hariç tüm yüzünüze sürün.Ilık suyla yıkayıp kurulayın.

Cildi sıkılaştırma:1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı badem yağı(sızma zeytinyağı da olabilir)1 yemek kaşığı bal ve mercimek büyüklüğünde tereyağ bir kaba alıp krem kıvamına gelene kadar karıştırın.Göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürüp 5-1o dakika ve ılık suyla yıkayın.Ilık havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Ergenlik sivilcelerine karşı:1 kahve fincanı bal 1 poşet yeşil çay ve 1 ampul c vitamini robotda krem haline gelene kadar ezin.Göz çevresi hariç tüm yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yaparak yedirin.Ilık suyla yıkayıp havlu ile tampon yaparak kurulayın.

Cildi besleyici ve gençleştirici maske:2 yemek kaşığı bal ile 2 yemek kaşığı pirinç ununu karıştırın.Ayri bir yerde kar halinde çırpılmış yumurta akını ilave edip karıştırın.Maskeyi göz çevresi hariç tüm yüzünüze ve boynunuza sürüp 10 dakika bekletin.Ilık suyla durulayıp kurulayın.

Cilt temizleyici maske:1 çay kaşığı limon suyu,1 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 yumurta sarısını karıştırıp yüzünüze sürün 10 dakika bekletip ılık suyla yıkayın.Ardından gül suyuyla tonikleyin.

Saç dökülmesini önlemek için:75 gr sığır iliğini suda pişirin.Susuz bir şekilde havana koyun.Üzerine çıkacak kadar alkol ve bir çay kaşığı çam terebentin ekleyip merhem kıvamına gelene kadar dövün.Bunu saç diplerinize boya sürer gibi sürüp masaj yapın.Ardından strech film üzerine de sıcak havlu sarıp bir saat bekletin.Sonra saçınızı uygun bir bitkisel şampuanla yıkayın.(Suna Dumankaya tarifi)

Gözeneklerinizi sıkılaştırmak için:Bir şişe maden suyu,yarım limon suyu,bir elmanın suyu,10 gr badem yağı ve bir armutun suyunu karıştırıp püskürtücülü şişeye koyun.Sabah akşam temizlediğiniz yüzünüze püskürtün.Soğuk yerde buzdolabında saklayın.5 gün içinde tüketin.Sık sık tekrarlayın.(Suna Dumankaya tarifi)

DAHA FAZLA LEZZET

new 8882411546381170456

Yorum Gönder

  1. Kil maskesini hep yaparım diğerlerini de yapıcam bayılırım doğaş maskeleri yapmaya,bilgi teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil
  2. Kendine vakit ayırıp iki bakım yapmak hem sana hem de cilde öyle iyi geliyor ki..Ben teşekkür ederim canım..

    YanıtlaSil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item