Sucuklu yumurta

Pazar günlerini,oldum olası sevmedim..Ne öğrencilik yıllarımda,ne de çalışma hayatım boyunca..Pazar günlerinin sadece,kahvaltı zamanın...



Pazar günlerini,oldum olası sevmedim..Ne öğrencilik yıllarımda,ne de çalışma hayatım boyunca..Pazar günlerinin sadece,kahvaltı zamanını seviyorum..O yüzden de,kahvaltıyı  daha da keyifli hale getirmek için elimden geleni yapıyorum..Bizde hafta içi salam,sucuk,sosis gibi kahvaltılıklar tüketilmez.Sadece,hafta sonları alınır ve tüketilir..O yüzden de hafta sonu geldi mi çocuklar istediklerini sıralarlar..
Bu hafta sonu kahvaltıda,sucuklu yumurta yaptım..Sucuğu farkli bir pişirme yöntemiyle pişirdiğim için,içim daha rahat çocuklara yediriyorum..Gelelim tarife..


Malzemeler (4 kişilik)

12 dilim sucuk
4 adet yumurta
2 çay kaşığı kadar tereyağ
2 tutam tuz

Yapılışı


Öncelikle sucuklarımızı,biraz su ile birlikte tavamıza koyalım..Kaynayan suyun içinde 2-3 dakika tutalım..Sonra süzüp tereyağımızı ilave edelim..Sucukları arkalı önlü hemen çevirelim eriyip ısınan terayağında..


Yumurtaları kıralım sarıları bozmadan..Tuzunu ilave edelim.Çok kısık ateşte pişene kadar tutalım..

Afiyet olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

sucuklu yumurta nasıl yapılır 5312630847617067953

Yorum Gönder

  1. ohh afiyet olsun..sucuklu yumurta cok guzel ama benim gozum arkadaki simitlere takildi :)))Afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim simit çay ikilisi süper değil mi?Bir de yanında peynir şahane:))

    YanıtlaSil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item