Mantar soslu sarma tavuk göğsü

2 gün önce,canımız arkadaşımız Ayşe'ciğimizde,çok güzel ve keyifli bir kahvaltı yaptık..Bize çok güzel bir kahvaltı sofrası hazırl...



2 gün önce,canımız arkadaşımız Ayşe'ciğimizde,çok güzel ve keyifli bir kahvaltı yaptık..Bize çok güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamıştı..Onun da resimlerini en kısa zamanda paylaşıcam..
Eve geldikten sonra,arkadaşlarla telefon trafiği,okuldan çocukları almak derken,bir de baktım ki akşam olmuş..Mutfağa girip süratle incir tatlısı nı,tavuk sarmayı,bir de pilavımı yaptım.İncir tatlısını aynı gün paylaştım,tavuk tarifi bugüne kaldı..İşte tarifi..


Malzemeler

4 adet tavuk göğüs eti(çok ince fileto yapılmış)
4 dilim salam dilimi
4 dilim taze kaşar peyniri
4 çorba kaşığı sıvı yağ
200 gr.mantar
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
tuz,karabiber

Yapılışı

Öncelikle,tavukları tezgahımıza yayıp tuz ve karabiber ekliyoruz..Ardından salam ve kaşar peynirini üst üste koyup,sarıp kürdanla tutturuyoruz..


2 yemek kaşık sıvı yağımızı tavaya koyup,tavukları her tarafı beyazlaşana kadar çevirerek tavada tutuyoruz..
Tavukları çıkarıp,temizleyip dilimlediğimiz mantarları aynı tavaya dahil ediyoruz..Mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişiriyoruz..


Sonrasında mantarlarımızı da tavadan alıp,kalan yağımızı ilave ediyoruz tavamıza..1 yemek kaşığı unumuzu tavaya alıp,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz..
Sütümüzü azar azar ilave edip,çırpma teliyle topaklanmasına engel olarak karıştırıyoruz..Kaynamaya başlayınca,tuz ve karabiber ilavesini yaparak tavuklarımızı bu sosun içine koyuyoruz,ardından da mantarlarımızı..Ara sıra çevirerek 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz..Kürdanlarımızı çıkarıp servis ediyoruz..

Afiyet olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

tavuk yemekleri 6844211495036680454

Yorum Gönder

  1. İlk yorum benden olsun ellerine sağlık... İştah kabartıcı ohhh misssss .. Burçdaşım, kader arkadaşııım benim :)))

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik hayirli cumalar canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı cumalarımız olsun hep birlikte.. afiyetler olsun..sevgiler

      Sil
  3. ellerinize sağlık, pek güzel olmuş:)

    YanıtlaSil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item