Etli barbunya

Barbunya,benim yaz kış severek tükettiğim sebzelerin başında gelir.O yüzden de kışın tazesini yiyebilmek için yazın fazla fazla...



Barbunya,benim yaz kış severek tükettiğim sebzelerin başında gelir.O yüzden de kışın tazesini yiyebilmek için yazın fazla fazla alıp temizleyip deepfreze koyarım.
Genelde pilakisi yapılır,etlisi pek yapılmaz ve bilinmez ama bizde hem zeytinyağlı hemde etlisi severek tüketilir.Bugün etli olanı paylaşmak istedim..



Malzemeler

1/2 kg barbunya
100-150 gr et(kuzu eti tercihimdir)
1 havuç(küçük doğranmış)
1 domates (küçük doğranmış)
1 soğan(rende yada minik doğranmış,isteğe bağlı,ben minik doğradım)
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvıyağ(fındık yağ tercihimdir)
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı  karabiber
3 adet sivribiber
1 yemek kaşığı biber salçası
4 su bardağı su

Yapılışı


Barbunyayı karasuyu çıksın diye 7- 8 dk haşlayıp süzdüm.Daha sonra tencereye sıvı yağı koyup,üzerine küçük doğranmış etleri,havuçları,sarımsakları,soğanları ve biberleri ilave edip biraz kavurdum daha sonra salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ettim.
Daha sonra haşlanan barbunyaları,minik doğranmış domatesleri ilave edip suyunu,tuzunu ve karabiberini ekleyip kapağını kapatıp,pişmeye bıraktım.Suyu kaynayınca altını kıstım,piştikten sonra sıcak servis yaptım.



Afiyet olsun..
Yer: Türkiye

DAHA FAZLA LEZZET

sebze yemekleri 5966135641512587786

Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık,canım çok güzel olmuş..Yazın en keyifli yemeğidir barbunya..Çok severiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum..Zeytinyağlısı,etlisi,salatası hepsi de benim için lezzetli ..Çok teşekkür ediyorum canım,sevgiler..

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item