REİS GIDA ROYAL LEZZETLER

Reis Gıda Reis Royal Serisi Reis Gıda’dan sektöre ‘‘Royal’’ lezzetler Yüksek lif ve zengin proteinli dünya lezzetleri raflard...


Reis Gıda
Reis
Royal Serisi

Reis Gıda’dan sektöre ‘‘Royal’’ lezzetler
Yüksek lif ve zengin proteinli dünya lezzetleri raflarda

1981 yılından bugüne bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Reis Gıda, yeni ürün gamı Royal serisini raflara sundu. Kinoa, chia, beluga mercimeği, siyah nohut, amarant gibi son dönemde sağlıklı beslenme listelerinin üst sıralarında yer alan 23 farklı çeşidi tüketicisiyle buluşturan Reis Gıda, Royal ile sağlıklı ve dengeli beslenmeye yardımcı olacak.

38 yıllık tecrübesiyle bakliyat sektörünün en güvenilir markası olan Reis Gıda, İstanbul’da bulunan 125 bin ton üretim kapasitesine sahip, 13 bin 500 metrekarelik üretim tesisinde 46 çeşit ürün paketliyor. Sağlıklı beslenmeyi önceliği haline getiren ve obezite konusunda birçok sosyal sorumluluk projesi yürüten Reis Gıda, yüksek protein ve lif oranlarıyla öne çıkan Royal serisini tüketicisiyle buluşturdu.



Yeni ürün lansmanında Türkiye bakliyat sektörünün “en çok tercih ve tavsiye edilen” markası olmayı sürdürmek üzerine çalışmalarına devam ettiklerini belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis “Dünya beslenme alışkanlıklarının günden güne farklılaşması ve tüketici tercihlerinin değişmesi yeni ürün ihtiyacını da beraberinde getirdi. Reis Gıda olarak, dünyadaki beslenme trendlerini yakından takip ediyor ve bu beklentiler ışığında kendimizi güncelliyoruz’’ dedi.  Son zamanlarda klasik bakliyat çeşitlerinin yanında birçok tohum çeşidinin de hayatımıza girdiğini belirten Reis; kuru gıdada yeni tatlar için gelişen talep doğrultusunda ürün portföylerine Reis Royal ürünlerini dahil ettiklerini söyledi.
Sağlıklı bir beden için bakliyat
Kuru baklagillerin sofralarda neden önemli bir yeri olduğunu anlatan Reis Gıda Beslenme Danışmanı ve BM Gıda, Tarım Örgütü (FA0) Sıfır Atık Sıfır Açlık proje destekçisi Dilara Koçak: ”Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan baklagiller hem oldukça besleyici hem de sağlık açısından faydalıdır. Kuru baklagiller, bitkisel proteinin yanı sıra karbonhidrat ve posa içeriyor. Yapılan araştırmalar yeterli miktarda baklagil tüketiminin pek çok hastalığa karşı koruyucu olduğunu ortaya koyuyor. Baklagil tüketimi bireysel sağlığın yanı sıra gezegenin sağlığı, tarım alanları ve sürdürülebilir beslenme açısından da önem taşıyor. Küresel ısınmayı engellemek açısından da haftalık baklagil tüketimini 3-4 güne çıkarmak hayvansal protein tüketimini azaltmak durumundayız.” dedi.

Kuru baklagillerin 100 gramında yaklaşık 20-25 gram protein, önemli miktarda lif ve 2 gramdan az yağ bulunduğunu belirten Diyetisten ve beslenme uzmanı Koçak, sözlerine şu şekilde devam etti; ‘‘Bakliyatlar sağlıklı ve dengeli beslenmedeki faydalarının yanı sıra geleneklerimizi yaşatmak için de önemli,  sulu yemek ve tencere diyetinin önemli bileşeni olarak baklagilleri sebze ve diğer tahıllar ile dengelemeyi çok önemsiyorum. Özetleyecek olursak neden baklagil tüketmeliyiz sorusunu 10 madde ile şu şekilde cevaplayabilirim; bakliyat kan şekerini kontrol etmeye yardımcı oluyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor,  metabolizma dostu, sindirim sistemini hareketlendiriyor, kilo vermeye yardımcı oluyor, kansere karşı koruyucu, bitkisel protein için değerli bir kaynak, içerdiği B vitaminleri ile hafıza ve öğrenme gücünü de artırıyor. Buradaki en önemli madde ise sağlıklı birey ve sağlıklı gezegen için ekonomik bir gıda kaynağı olan baklagiller sürdürülebilir beslenmenin bir parçasıdır ve doğaya su maliyeti düşüktür” dedi.

Gıda israfının önüne geçecek kilitli ambalajlar
Reis Gıda, dünyanın da tercih ettiği, Royal serisi ürün grubunun ambalajını tasarlarken, gıda israfının ve atığın önüne geçmek amacıyla ağzı kilitli ambalaj tercih etti.  Yeni ürün serisi için gluten hattı da oluşturan Reis Gıda bu dönemde hız kazanan üniversite iş birlikleriyle AR-GE ve inovasyon çalışmalarına devam ediyor. 

Reis Gıda
Reis
Royal Serisi

DAHA FAZLA LEZZET

siyah pirinç 1824914261714162019

Yorum Gönder

  1. Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    Selam ziyareti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Furkan bey çok teşekkür ederim..
      Amin inşallah 😊
      Keyifli pazarlar🌷

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item