Muratbey’den Peynir Saklamanın Püf Noktaları

Muratbey Peynir Muratbey Peynir Nasıl Saklanır Peynir alırken ve evinizde saklarken bu hususlara dikkat edin Her öğün keyifle tü...


Muratbey Peynir
Muratbey
Peynir Nasıl Saklanır

Peynir alırken ve evinizde saklarken bu hususlara dikkat edin
Her öğün keyifle tüketilen kalsiyum deposu peynir, zengin içeriği ile sağlıklı beslenmeye destek oluyor. Peynirin satış noktalarında ve evlerde doğru koşullarda saklanması ise hayati önem taşıyor. Türkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, peyniri saklama konusundaki püf noktaları lezzet severlerle paylaşıyor.

Peynir, satın alma sürecinden saklamaya kadar özen gösterilmesi gereken yiyeceklerin başında yer alıyor. Peynir alımında; son kullanma tarihi, soğuk dolapta muhafaza edilmesi ve ambalajının deforme olmaması dikkat edilmesi gereken en önemli konuların başında geliyor.
Peyniri satın alırken muhafaza edilme koşullarının göz ardı edilmemesi gerektiğini aktaran Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erol, ‘‘Satış noktalarında, peynirlerin soğuk dolaplarda saklandığından emin olmak gerekiyor. Dolapların çalışmadığı ya da soğukluk derecesinin uygun olmadığı yerlerde peynir çok hızlı bozulabiliyor. Özellikle satış noktalarında peynir dolap dışında bulundurulmamalı, kasa önü gibi yerler peynir için hiç uygun koşullar değil’’ dedi.


Satış noktaları ve evlerde saklama koşulları çok önemli
Satın alınan peynirlerin evde, vakit kaybetmeden buzdolabına konması gerektiğine dikkat çeken Erol, ‘‘Tüketim sırasında ambalajından ihtiyaç kadar peynir çıkartılarak, kalan kısmının yine ambalajı içinde saklanması gerekiyor. Sofrada artan peynir olursa, buzdolabındaki orijinal ambalajındaki peynirlerin yanına konmamalı, farklı bir kaba kaldırılmalı. Aksi takdirde oda sıcaklığında beklemiş peynirler, buzdolabında kendi ambalajında yer alan peynirin de çabuk bozulmasına yol açar” dedi.
Peynirin ideal saklama derecesinin + 2 ila + 4 derece olduğunun altını çizen Erol, ‘‘Peynir, satış noktalarında ve evlerde bu aralığa uygun dolaplarda muhafaza edilmeli. Peynir ambalajından çıkarıldıysa cam, metal veya seramik bir kap içerisinde, ağzı kapalı saklanmalı” diyor.

Şarküteriden alınan salamura peynirlere kendi suyu ekletilmeli
Muratbey Burgu, Topi ve Sürmeli gibi peynirler ambalajı açıldıktan sonra kendi salamura suyu içinde uzun zaman besin değerlerini ve lezzetini kaybetmeksizin saklanabiliyor. Böylece peynirin olgunlaşma süreci de devam ediyor. Bu suyu dökmemenin önemine değinen Erol, Burgu, Topi gibi peynirler açık şarküteri reyonundan alınıyorsa, kendi salamura suyu pakete muhakkak ekletilmeli diyor.  

Muratbey Peynir
Muratbey
Peynir Nasıl Saklanır

DAHA FAZLA LEZZET

new 4116032103449121147

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item