Reis Gıda

Reis Gıda Mehmet Reis Kuru gıda sektöründe 35 yılda, önce Türkiye ve ardından global pazarlarda bir dünya markası oluşturan Reis Gıd...


Reis Gıda
Mehmet Reis


Kuru gıda sektöründe 35 yılda, önce Türkiye ve ardından global pazarlarda bir dünya markası oluşturan Reis Gıda, 2015 yılının sonu itibariyle 4 kıtada 22 ülkeye, ülkemiz topraklarında yetişen bakliyat ürünlerini ihraç ediyor. Reis Gıda’nın 40 çeşit bakliyat ürününün, her gün dünyadaki 100 binlerce ailenin sofrasında olduğunu kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, ameliyat için ameliyathaneye girerken doktordan, fabrikanın günlük üretimini takip ettiği stok kartının da, ameliyathane elbisesinin cebinde olması ricasında bulunacak kadar, işini çok seviyor.


Bakliyatta en önemli etkenin ürünün bölgesi ve pişme özelliği olduğunu anlatarak konuşmasına başlayan Mehmet Reis, “Bugün ülkemizin bereketli topraklarında, yerel tohumlarla üretilen kuru gıda ürünlerimiz, dünyanın en lezzetli ürünleridir. Lezzeti, kalitesi ve güveni nedeniyle, bakliyat ürünlerine yurtdışından yoğun talep alıyoruz” dedi.
Hattuşaş mezarlarında, siyez bulguru izlerine rastlandığını hatırlatan Mehmet Reis, 10 bin yıl öncesinden genetiği hiç değiştirilmeyen siyez bulgurunun, Kastamonu’da üretiminin devam ettirilmesi noktasında desteklediğini ve bu tür tohumların Tohum Bankasında saklandığını söyledi.

Bu yıl Türkiye’nin kendi iç tüketimine yetecek kadar kırmızı mercimek üretmesine rağmen, kırmızı mercimek fiyatlarındaki yükselmenin başta ihracat nedeniyle olabileceğini anlatan Mehmet Reis, kendine özgü kalite ve özelliği nedeniyle ülkemiz topraklarında yetişen kırmızı mercimeğe, yurtdışından ciddi talebin bulunduğunu belirterek, “Türkiye, 1 milyon ton kırmızı mercimek üretse, dünyaya satabilir. Sadece kırmızı mercimeği değil, yine kendi iç
tüketimimizi karşılayacak kadar üretilen buğday ve diğer bakliyat ürünlerinde yapılacak daha fazla üretim, iç pazarın yanı sıra, yurtdışından da ciddi talep görmektedir” dedi.
Ülkemizin bereketli topraklarının önemini her fırsatta dile getiren Mehmet Reis, konuşmasına şöyle devam etti: 
 
“Hem kendi iç tüketimimize yetebilecek, hem daha çok ihracat yapabilecek bir konuma gelebilmemiz için, bakliyat ekim alanlarının daha da genişletilmesini, çiftçimize verilmekte olan desteklerin devam etmesini diliyoruz. Bu arada köylerimizdeki çiftçilerimiz yaşlanıyor ve kırsal alanda yaşayan nüfus azalıyor. Genç nüfusun, tarımda çalışmaya yönlendirilmesi konusunda, tarım sigortası gibi etkili politikaların oluşturulması gerektiğini düşünmekteyiz” şeklinde konuştu. Gıdanın toprağa bağlı bir ürün olduğunu da hatırlatan Mehmet Reis, Aralık 2015 itibariyle yeterli yağışların olmadığını ve Ocak 2016 itibariyle yeterli yağışların olmasının beklendiğini kaydetti.


16 yıl önce, Taşköprü Sarımsağı’nın nehirlere dökülmesini önlemek için Kastamonu- Taşköprü’de Reis Sarmoni Sarımsak Tesisini kurduklarını hatırlatan Mehmet Reis, Taşköprü Sarımsağının aslının bozulmadan gelecek nesillere ulaşabilmesi için TÜBİTAK, Kastamonu Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerle işbirliği yaparak, İyi Tarım Uygulamalarını çiftçilere anlatmaya devam ettiklerini açıkladı.

Yerli tohumla üretilen coğrafi işaretli Taşköprü Sarımsağı Projesini, Metro Toptancı Market işbirliğiyle hayata geçiren Reis Gıda, 2015 yılında Yeşil Ekonomi Ödülü’nü aldı.


Reis Gıda
Mehmet Reis

DAHA FAZLA LEZZET

reis gıda 1020472433136050279

Yorum Gönder

  1. Arzucum ne güzel bir etkinlik olmuş,Reisin ürünleri çok kaliteli..Bende keyifle kullanıyorum..

    YanıtlaSil
  2. Ben de güvenerek kullanıyorum Nursen'ciğim Reis markalı ürünleri..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item