Gloria Jean's Coffees

Geçtiğimiz hafta Yemek Sohbetleri blogunun sahibi,sevgili  Yağmur'dan  aldığım davet üzerine, Florya'da bulunan Gloria Jean&#...





Geçtiğimiz hafta Yemek Sohbetleri blogunun sahibi,sevgili Yağmur'dan aldığım davet üzerine, Florya'da bulunan Gloria Jean's Coffees'e gittim.


Hazırlanan ikramlıklar ile çayımızı yudumladıktan sonra,Gloria Jean's Coffees Baristası Ali beyin hazırladığı ve sunduğu brifingi dinlemek üzere salona geçtik.


Ali beyden,hem hepimizin vazgeçilmez tutkusu olan kahveyle ilgili,hem de işletmenin tarihçesiyle ilgili,çok önemli bilgiler edindik..Bu bilgileri sizler için aşağıda özetledim..

1979 yılında Gloria Jeans isimli bayan,evinin bir bölümünü cafe haline getiriyor..Öyle seviliyor ki,bir kaç yıl için de mağaza sayısı 11'e yükseliyor.
1986 yılında franchise vermeye başlıyor,1993 yılında da satıyor.
1999 yılında Reysaş Gıda,Türkiye'de ilk Gloria Jeans's Coffees master franchise oluyor ve ilk mağazasını açıyor.




2012 Haziran ayında da bu hak,Grup Dnc Gıda'ya geçiyor.

Glorıa Jean's Coffees'lerde, 4 çeşit kahve çekirdeği bulunuyor.

1.Blend (harman)kahve çekirdeği
2.Origin(yöresel) kahve çekirdeği
3.Decaf(kafeinsiz)kahve çekirdeği
4.Flavor(aromalı)kahve çekirdeği








GJ Coffees'in,Avustralya'da Rainforest Alliance sertifikalı kahveleri en çok alıp,kavuran ve dağıtan firma olduğunu öğrendik.



Bu vesileyle firma,işçilerin adil ücret almasına,doğal hayatın korunup devam etmesine,geçimleri kahve endüstrisine bağlı olan 25 milyon kişinin,hayatını sürdürmesine yardımcı oluyor.




Raınforest Allıance,kırmızı gözlü ağaç kurbağasını maskot olarak seçmiş;çünkü onun sağlığı tüm yağmur ormanlarının sağlığının bir göstergesi demek.
Gloria Jean’s Coffees, Türkiye’de kendi sektöründe bir ilke imza atarak,misafirlerine Europan Vegetarian Union ( Avrupa Vejeteryan Birliği ) tarafından vegan ve lakto vejeteryan ürünleri için, gerekli lisanslama ile birlikte sertifikasyonu sunan V-Label etiketi almış ve bu ürünleri içecek menüsüne eklemiş.
Portekiz’den Rusya’ya, Nijerya’dan Kanada’ya kadar tüm dünya çapında kabul edilen çok yaygın bir logo haline gelen V-Label etiketli ürünler ile kahve sever veganların tek adresi,Gloria Jean’s Coffees olacak.

Gloria Jean’s Coffees  ürünlerinde 2 Farklı Etiket;

*Vegan: Ürünlerinde ve üretim proseslerinde et ve et ürünlerinin yanı sıra, süt, yumurta, bal da dahil olmak üzere hiçbir hayvansal ürünün kullanılmadığı durumda,Vegan V-Label etiketlemesi yapılmaktadır.
* Lakto Vejeteryan: Ürünlerinin içeriğinde ve üretiminde et ve et ürünleri kullanılmıyor, hayvansal kaynaklı ise yalnızca süt veya süt bazlı ürünler kullanılıyorsa,Lakto Vejeteryan etiketlemesi yapılmaktadır.

V-Label’ın Türkiye’de sertifikasyon hakkı ve tek yasal temsilcisi,  Europan Vegetarian Union ve International Vegetarian Union tam üyesi ve Türkiye partneri olan Vegan ve Vejeteryanlar Derneği’ne aittir.






Gloria Jeans Coffees'lerde içtiğiniz bir kahve soğuk geldiyse ya da tadını beğenmediyseniz, anında değiştiriliyor ya da ödemesi size geri yapılıyor..

Mekanın oldukça rahat ve keyifli ortamıda,çok lezzetli sandviçler ile çayınızı,kahvenizi yudumlarken gazetenizi ya da kitabınızı okuyabilirsiniz.
Mekanda eksi bulduğum tek şey,servisin zayıflığıydı,onun da sebebi,aslında mekanın self servis olmasıymış:))Haberiniz olsun:))

Başka bir etkinlikte görüşmek üzere..

DAHA FAZLA LEZZET

vegan beslenme 2265273854204673746

Yorum Gönder

  1. Harika bilgilendirmeler yazmışın. Benim sizden öğreneceğim çook şeyler var. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birgülcüğüm çok teşekkür ediyorum canım..Rica ederim ne demek senin postların da çok keyifli..Sevgiler..

      Sil
  2. yazarak yaşatmak bu sanırım...oh mis gibi kahve kokusu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de kahveyi içebilseydim iyi olacaktı:))Sohbetti,resimdi ,brifingdi derken kahve güme gitti:))Sevgiler..

      Sil
  3. Aydınlatıcı ve güzel bilgiler paylaşmışsın tatlım.
    Kalemine sağlık sevgileri bıraktım.

    YanıtlaSil
  4. Kalemin sağlık canım. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmurcuğum çok teşekkür ediyorum canım,sevgiler..

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item