Domatesli mantar çorbası

Bugün oğlumun,okuldan arkadaşları vardı misafir olarak..Onlar birlikte güzel vakit geçirirken,ben de mutfaktaki işlerimi rahat rahat yapt...


Bugün oğlumun,okuldan arkadaşları vardı misafir olarak..Onlar birlikte güzel vakit geçirirken,ben de mutfaktaki işlerimi rahat rahat yaptım;ama yaptıklarımı çocuklara beğendirmek bir hayli zor oldu:)))
Benim çocuklara bazen yemek seçiyorlar diye kızarken,arkadaşlarının bir çok yemeği yemediğini görünce,kendi halime şükrettim..Çocuğu yemek seçen annelere,Allah kolaylık versin..
Akşam için hazırladığım ve çok beğenerek yediğimiz,domatesli mantar çorbasının tarifini vermeye geldi sıra..İyi geceler,iyi hafta sonları diliyorum hepinize..



Malzemeler

150 gr.mantar (minik olanlarını tercih edin)
2 yemek kaşığı un (dolu)
1 adet domates
4 su bardağı su
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Mantarları ince ince dilimleyip,2 yemek kaşığı yağda soteliyoruz.
Minik minik doğradığımız domatesleri ve kıydığımız dereotlarını da ilave edip, sotelemeye devam ediyoruz.


Ayrı bir tencerede,kalan 2 kaşık yağı koyup,unumuzu kavuruyoruz.Kokusu çıktığında suyu ilave ediyoruz ve çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Kısık ateşte kaynayana dek karıştırıyoruz.Kaynayan çorbamıza,mantarlarımızı ve tuzumuzu ilave ediyoruz.1-2 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun..






DAHA FAZLA LEZZET

new 9145903402418564627

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item