Hangi vitamin hangi gıda da bulunur

Hangi vitamin hangi gıda da bulunur bu bende zaman zaman kafa karışıklığına yol açıyor..Dengeli beslenmek için de çok önemli herkesin bil...


Hangi vitamin hangi gıda da bulunur bu bende zaman zaman kafa karışıklığına yol açıyor..Dengeli beslenmek için de çok önemli herkesin bilmesi gereken bir konu..O yüzden Oktay ustanın kitabında yer alan bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.Aynı zaman da bu bilgileri kendim için de yazıyorum.Takıldığımda bakmak için:))


A vitamini:Vücudun gelişmesi,göz sağlığı,solunum sistemi ve sağlıklı bir cilt için gereklidir.Karaciğer,yağsız et,süt,tereyağı,yumurta,yeşil ve sarı sebzelerde bulunur.

B vitamini:B1,B2,B6 ve B12 vitaminlerini içine alan gruptur.İştah,sindirim ve sinir sistemi için gereklidir.B grubu vitaminler ,tahıllar,yağsız et,tavuk,ceviz,yumurta,kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur.

B1 vitamini:Buğday,pirinç,mısır,yulaf,darı,çavdar ve bunlarla yapılan besinlerde,kepek ekmeğinde,mantar ve bira mayasında bulunur.

B2 vitamini:Süt,peynir,yoğurt ve koyu yeşil yapraklı sebzelerde vardır.

B6 vitamini:Kümes hayvanları,sığır ve koyun eti,karaciğer,yumurta ve sütte bulunur.

B12 vitamini:Karaciğer,et ve yumurta da bulunur.

C vitamini:Vücudun direncini artırır,mikrobik hastalıklardan korur,dokuların ve diş etlerinin sağlığı için lazımdır.En çok sigara içenlere gereklidir.Portakal,mandalina,greyfurt,limon,havuç,çilek,kavun,taze kırmızı ve yeşil biber,beyaz ve kırmızı lahana,maydanoz,kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur.

D vitamini:Kalsiyum ve fosforun emilerek vücuda faydalı bir hale gelmesi,kemiklerin gelişmesi için lazımdır.Balıkyağı,süt ve tereyağında bulunur.

E vitamini:Büyüme ve üreme için gereklidir.Buğday,pirinç,mısır,darı,çavdar,marul,soya,yerfıstığı,kabak çekirdeği,badem,susam,ceviz,zeytinyağı,ayçiçek yağı,mısırözü yağı,pamuk yağı ve yeşil sebzelerde bulunur.

K vitamini:Kanın normal sürede pıhtılaşması için gereklidir.Et,karaciğer,domates,kabak,karnıbahar,ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.

DAHA FAZLA LEZZET

Püf noktaları 3356525068707731257

Yorum Gönder

  1. tsk paylasım ıcın demekkı aslında her seyden yememız lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Selma hanım.Ben de teşekkür ediyorum..

      Sil
  2. bende hep B12 eksikliği vardır ama karaciğerde yemem.etlede aram olmayınca malesef hep düşük kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurtayla dengelemeye çalışacaksın ama bi araştırmak lazım benim edindiğim bilgiler bunlar.

      Sil
  3. Emeğine sağlık. Allahın verdiği nimetlerin her biri gerektiği için var. Eksikliğini görmeyelim inşallah. Faydalı bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Emeğine sağlık tatlım aydınlatıcı bir yazı olmuş…
    Rabbim bizler için ne güzellikler vermişher birinin ayrı faydası var kıymet bilmek nasip olsun inşallah…
    Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun farkına varabilen,şükredebilen ve kıymetini bilenlerden olabiliriz insAllah Emel'im..Sevgilerimi gönderiyorum canım sana..

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item