Tahinli börek

Bugün önceki oturduğum evden canım arkadaşlarım beni ziyarete geldi..Çok şükür günden güne toparlıyorum.Artık rahatlıkla ayağa kalkıp yür...


Bugün önceki oturduğum evden canım arkadaşlarım beni ziyarete geldi..Çok şükür günden güne toparlıyorum.Artık rahatlıkla ayağa kalkıp yüreyebiliyorum ama eğilemiyorum çorabımı ,ayakkabımı hala giyemiyorum..Bu da geçecek inşallah..



Bir de bunun üzerine hafta sonu cüzdanım çalındı..Kimlikler,ehliyet.para ne varsa gitti..Bugün bir de karakola gittim tutanak tutturdum..
Aklınızda olsun diye uyarmak istiyorum eğer cüzdanınız çalınırsa,mutlaka tutanak tutturun,yoksa nüfus cüzdanı çıkarmak istediğinizde 78 tl ceza ödemek zorunda kalıyorsunuz..
Karakol dönüşü bu böreği yaptım..Tahinli çörekleri,çok sevdiğim için merakla böreğin pişmesini bekledik..Nefis bir börek oldu biz yemeye doyamadık..
Kesinlikle tavsiye ediyorum.Hem çok lezzetli hem de çok pratik..

Malzemeler

1 adet yufka
1 su bardağı tahin
2 türk kahve fincanı toz şeker
3 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 yumurta sarısı
Susam

Yapılışı

Yufkamızı tezgaha serelim.Tahinin yarısını yufkanın yarısına sürelim..Yine yufkanın yarısına tahinin üzerine 1 kahve fincanı şekeri serpelim.Cevizin yarısını da şekerin üzerine serpelim..
Yufkanın diğer tarafını tahinli tarafın üzerine kapatalım..Yarım ay şeklinde yufkamızın üzerine kalan yarım bardak tahini,1 kahve fincanı şekeri ve kalan cevizi he tarafına yayalım..


Yufkanın dört kenarından da 5 parmak genişliğinde katlayıp resimdeki şekli verelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim..200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim..Pişerken kabaran böreğimize piştikten sonra bir iki kürdan batırıp ılıdıktan sonra kesip servis yapalım..


Afiyet olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

tahinli börek 1884389531407818831

Yorum Gönder

  1. Geçmiş olsun. Kaçırmışım ben ne olduydu. Allah saklasın. cÜZDANIN çalınmasıda ayrı bir üzüntü..
    Ne kadar pratik olmuş. HEMEN GELİVEREN MİSAFİRLER. çAYDANLIK OCAĞA BÖREK FIRINA. Ellerine sağlık ve afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım günaydın belim tutuldu hafta sonundan beri yatıyorum..Bu tarif hakikaten dediğin gibi çok pratik lezzeti de süper..Sevgiler ..

      Sil
  2. Arzucum çok geçmiş olsun her iki durum içinde..Uyarın içinde ayrıca teşekkür..Hepimizin başına gelebilecek şeyler çünkü.. Ellerine sağlık canım..Çok sevipte hiç yapmadığım bir lezzet:))Ben sana kullandığın yufkayla ilgili bir şey sormak istiyorum..Normal yufkamı kullanıyorsun yoksa baklava yufkasımı kullanıyorsun??Benim arkadaşım baklava yufkasıyla yapıyordu da ondan sormak istedim:))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynepcim çok teşekkür ediyorum bazı şeyleri başımıza gelmeden bilmiyoruz..Canım benim kullandığım yufka normal elde açılıp marketlerde satılan yufkalar sadece makine yufkası olmamasına dikkat et onlar çok kalın oluyor..Baklava yufkasıyla denemedim..O da eminim güzel olur..Sevgiler canım..

      Sil
  3. gecmis olsun allah beterınden saklasın dıyrlım ben caldırmıstım cuzdanımı para zaten gıdıyorda ehlıyt kımlık vs cıkartmak ıcın uğracılıyor .Tahın yufka uyumu lezzetlıdır elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum canım..Peş peşe aksilikler yaşadım bugün dışarıdayım o işleri halledebilmek için..Allah yardımcım olsun..sevgiler..

      Sil
  4. geçmiş olsun .Börek harika gözüküyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ne kadar güzel bir lezzettir, bende çok severim ellerine sağlık çok güzel bir görüntü. Bu arada çok çok geçmiş olsun üst üste gelmiş Allah daha kötüsünden korusun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım biraz öyle oldu ama geçiyor artık Allah beterinden saklasın diyelim..Keyifli pazarlar canım..

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun, ev taşırken belini incittin herhalde, kendine dikkat et canım... tahinli her çeşit börek nefis oluyor, eline sağlık..
    ben baklava yufkasıyla yapıyorum onu da denemeni tavsiye ederim..sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz'cim bu tarif eski bir tarif,şu anda iyiyim çok şükürr:))
      Baklava yufkasıyla da en kısa zamanda yapacağım teşekkürler..

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item