Peynirli sigara böreği

Geçtiğimiz gün sigara böreklerini hazırlayıp buzluğa atmıştım.Elimin altında bu tür böreklerin olması dar zamanlarda işlerimi kolaylaştı...



Geçtiğimiz gün sigara böreklerini hazırlayıp buzluğa atmıştım.Elimin altında bu tür böreklerin olması dar zamanlarda işlerimi kolaylaştırır.Dün akşam bir arkadaşım kahvaltıya geleceğini söyleyince sabah börekler çıktı.Çözülünce hop kızgın yağa..Çıtır çıtır kızaran börekler kahvaltıda baş köşeye:))

Malzemeler

2 adet yufka
Kızartmak için sıvı yağ
Yufkayı yapıştırmak için su
Yarım demete yakın maydanoz
250 gr.beyaz peynir(tercihen yağsız)
Pulbiber (tercihe göre)

Yapılışı

Yufkaları tezgaha üstüste koyup önce artı şeklinde keselim.4 eşit parçaya ayıralım.Ardından da her bir parçayı ikiye bölerek bir yufka için 8 eşit parça elde edelim.Toplamda 16 parçamız olacak..
Maydanozları ince kıyıp ezdiğimiz beyaz peynirle karıştıralım.Dilersek pulbiberle tatlandıralım.
Yufkamızın geniş tarafına 1-2 kaşık harcımızdan koyup yanlardan hafifçe katlayarak sıkı rulo yapıp saralım uçlarını suya değdirip yapıştıralım.
Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine çıkaralım..Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

sigara böreği 8108952013081255568

Yorum Gönder

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item