Doğal maskeler 1

Bugün aslında 2 tarifim vardı girecek fakat resimler aceleye gelip öyle kötü çıkmış ki yayınlamak istemedim...Tekrar yaptığımda inşAllah ...


Bugün aslında 2 tarifim vardı girecek fakat resimler aceleye gelip öyle kötü çıkmış ki yayınlamak istemedim...Tekrar yaptığımda inşAllah yayınlamak kısmet olur:))Ben de bugün güzellikle ilgili maskelerimi yayınlamaya karar verdim..Zaman zaman fırsat buldukça ben de yararlanıyorum bu maskelerden..


Uzun kirpiklere sahip olmak için :1 çay kaşığı badem yağı ve 1 çay kaşığı hint yağını bir kapta karıştırın.Akşamları yatmadan önce bu karışımı kirpiklerinize bir kulak çubuğu ya da pamuk yardımıyla sürün.Gözlerinizin içine kaçmamasına dikkat edin.Düzenli kullandığınızda kirpiklerinizin uzadığını ve gürleştiğini
farkedeceksiniz.

Cilt kuruluğunu önlemek için:Kuru bir cilde sahipseniz tahriş ve çatlakları önlemek için 2 tatlı kaşığı gül yağı ve 2 tatlı kaşığı lavanta yağını karıştırıp yüzünüze ve boynunuza masaj yaparak sürün.Ayrıca sabah ve akşam yüzünüzü gül suyuyla yıkayın ya da silin.Cildinize nem ve canlılık vererek gerginliğinizi azaltacaktır.

Mat ve cansız saçlar için:2 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı susam yağı,2 yemek kaşığı ylang ylang yağı ve 2 yemek kaşığı süzme balı bir kapta karıştırın.Saçınızı bone ya da strech filmle sarın.Üzerine sıcak bir havlu koyun.Yarım saat bekleyin ve yıkayın.Saçlarınız daha parlak ve sağlıklı görünecek.

Ölü derilerden kurtulun:1 yemek kaşığı kil, 2 yemek kaşığı yulaf,2 yemek kaşığı bal,1 tatlı kaşığı elma sirkesi,yarım kahve fincanı gül suyunu bir kaba koyun.Kıvamlı bir karışım haline gelinceye kadar karıştırın.Karışımın içine 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.Tüm vucudunuza bu karışımla 10 dakika masaj yapın.Cildinizdeki ölü derilerden kurtulup gözeneklerinizi arındırabilirsiniz.

Kendi toniğinizi hazırlayın:Bir su bardağı suyu kaynatın.Su kaynadıktan sonra içine 1 çay kaşığı yeşil çay ekleyin.Çayı 5 dakika bekletin ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra cam bir kavanoza alın ve içine 1 kahve fincanı gül suyu ekleyin.Yüzünüzü bu suyla sabah akşam silin.

Salatalıkla güzelleşin:Canlandırıcı ve yumuşatıcı etkiye sahip olan salatalık tam bir güzellik kaynağı.Salatalık dilimleri ya da kabuğunu yüzünüze sürerek masaj yapın.Cildinize canlılık ve parlaklık verecek.Sabah kalktığınızda gözleriniz şiş ve yorgun görünüyorsa bir dilim salatalığı gözlerinizin üzerine yerleştirin ve birkaç dakika bekletin.Ayrıca selülitlerinizden rahatsızsanız plaja inmeden önce salatalık dilimleriyle bacaklarınıza masaj yapın.Hergün salatalık yiyin.

Siyah nokta ve sivilcelere karşı: 1 yemek kaşık toz kil ,1 tatlı kaşığı yulaf,yarım paket yaş maya,3 yemek kaşığı gül suyu ve bir kaç damla limonu iyice karıştırın.Kıvamlı bir karışım haline gelmesi için üzerine bir kaç damla su ekleyin.Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletip yıkayın.

Cildi temizlemek ve nemlendirmek için:2 yemek kaşığı Türk kahvesinin içine 3 yemek kaşığı ılık su ve 1 yemek kaşığı bal ekleyin.Hepsini karıştırarak yüzünüze ve boynunuza dairesel hareketlerle masaj yapın.Bunu içtiğiniz Türk kahvesinin telvesiyle de yapabilirsiniz.Kuru elleri nemlendirmek için de oldukça etkili bir yöntem.


DAHA FAZLA LEZZET

new 2963627055960521139

Yorum Gönder

  1. Canım saç dökülmesi için yokmu sanırım yakında kel kalıcam Allah korusun acayip dökülüyor saçım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Cok faydali bir yayin olmus. Hatta su an kaydettim bana uygun olanini...tesekkurler canim

    Ates boceginin kuru ciltli annesi Muge:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim canım. Böyle bir bilgiye ihtiyacım vardı. Faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  4. kuzum killi maskeleri bende yapıyom sonuç mükemmel birde balla karıştır o zamanda güzel oluyor.
    diğerlerinide denicem teşekkürler.
    mutlulukların çok olduğu senelre dilerim:)

    YanıtlaSil
  5. Canım, çok faydalı bilgiler,kesinlikle deniyorum.Paylaşım için teşekkürler arkadaşım.Selamlar.

    YanıtlaSil
  6. canım benim bu güzel paylaşım için teşekküerler.....

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir paylaşım,doğal olan maskeler cilde daha faydalı geliyor özellikle kozmetik ürünlere alerjisi olanlara ben gibi:)Not aldım canım teşekkürler,mutlu seneler:)

    YanıtlaSil
  8. Canım mutlaka faydalanacığım bu maskelerden..
    Paylaştığın için teşekkür ederim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Canlarım ben de size ilgi gösterdiğiniz için çoook teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item