Sofra (8)

Bugün pazar büyük gün..Kara gözlü canım oğlum Mert'imin doğum günü..Yoğunluktan dolayı biraz geç kutladık..Günlerdir bunun için ...



Bugün pazar büyük gün..Kara gözlü canım oğlum Mert'imin doğum günü..Yoğunluktan dolayı biraz geç kutladık..Günlerdir bunun için hazırlık yapıyorum..Bunun gibi özel günlerde çok heyecanlanırım..Oğlumun ilk doğumgününü hatırlıyorum..Evde 50 kişiydik..Bütün odalar,balkon,mutfak her yerde kalabalık vardı..İkramlardan etkinliklere kadar herşey küçük çaplı düğün kıvamındaydı..Gelen davetliler espriyle keşke sünneti de aradan çıkarsaydınız,sünnet düğünü gibi doğumgünü oldu diye takılmışlardı:))Böyle günlerde herşeyin güzel olması için titizleniyorum..Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ama böyle günlerde de mutlaka birşey unutuluyor..Akşamdan ev süslenecekti..Alışveriş,yemek faslı,bulaşıklar derken boncukların uyku vakti geldi..Benim cadı kızım"sabah süsleyelim ben de balon şişirmek istiyorum..Sakın bensiz süslemeyin"deyince süsleme işi sabaha kaldı..


Sabah çok erken kalkıp hazırlıklara tam gaz devam ettim..Salata gurubunu özellikle taze taze sevdiğimden sabaha bırakmıştım..Kuzucuklarım uyanana kadar yolu yarılamıştım..Kahvaltı faslı sonrasında unutulan biriki parça malzemeyi ve oğlumun doğumgünü hediyesini almak için  baba-kız çıktılar..Eve geldiklerinde ben de hazırlıklarımı bitirmek üzereydim..Derken annemler geldi peşinden halalar,kuzenler,dayılar derken aaaaaa  ev süsleme işi unutuldu:))Allahtan oğlum bütün aileyi birarada görünce öyle mutlu oldu ki süsleme aklına bile gelmedi..Çocuklarımın hala,amca,kuzen,dayı,anane v.b sevgisi öyle yoğun ki.. Umarım bu sevgileri ömür boyu devam eder..Bütün ailenin birarada olduğu keyfli,sohbetli sıcacık bir doğumgünü oldu..Şu anda sadece fotoğrafları paylaşıyorum yarından itibaren tarifleri de paylaşırım..Vakit geç oldu ve ben çok yorgunum ama çok da mutluyum..Çocuklarım da ben de çok keyifli bir gün geçirdik..Nice mutlu yaşlar olsun canım oğlum.



Dereotlu kornişonlu makarna salatam..Tarifler yarından itibaren..



Mahlepli kurabiye annemden..Ağızda dağılan mis gibi kurabiye tarifini alır almaz sizinleyim..Tarçınlı kurabiye de çok beğenildi..Tavsiye ederim..


Kışın çok sevdiğimiz ve bayılarak yediğimiz pırasalı börekler..



Kabul günlerinin olmazsa olmazı kısır..


Etimek tatlısı..Yalnız fotoğraf kötü çıkmış..Cepten çekilen fotoların  bazıları aceleye gelmiş yemek telaşında :))



Poğaçalar yengemden tarifi için benim pastane poğaçası tarifini kullanabilirsiniz.. tık tık



Herkesin merakla ve çok beğenerek yediği yalancı laz böreği..




Böyle günlerde hep fotoğraf krizi yaşanır yaa..Bizde de durum böyle oldu çok fotoğraf çekildi blog için ama bilgisayara yükleyince gördük ki bir kısmı puslu çıkmış..Artık olanla idare edeceğiz:))


Benim favori salatalarımdan barbunya salatası..




Mercimek köftesi  sevmeyen yoktur sanırım..Biz de bayılıyoruz:)))


Bu da benim çok beğenilen havuç soteli havuç soteli patates salatası..



Annemin ellerine sağlık..Sarmalar annemden ..Tarifi için tık tık


 Daha önce patlıcanlı börek leri kıyma ilavesiyle yapıyordum..Bu kez patlıcan domates biberle vb. yaptım..Çok beğenildi..Yaptıklarımın beğenilmesi beni çok mutlu ediyor..O anda yorgunluğuma değdi diyorum..



Patatesli börek oğlumun favori böreği..Tarifi için tık tık


Tuzlu kurabiyeler de sevgili arkadaşım Merve'den Nohuts ..Ellerine sağlık arkadaşım kurabiyeler çok güzeldi..Yarından itibaren tarifler de gelecek..Hepinize iyi geceler..

DAHA FAZLA LEZZET

Sofralar 5527969431314338590

Yorum Gönder

  1. Arzucum önce mert'e ve sizlere bir ömür boyu böyle güzel göstersin yüce mevlam daha nice yaşlarını kutlayın hep beraber... Sofraya diyecek kelime bulamıyorum çoook iştah kabartıcı bir sofra olmuş uğraşlarına değmiş arkadaşım seninde elleirne sağlık....Sizede afiyet olsun arkadaşım kurabiyelerin beğenilmesi beni çoook mutlu etti....

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum canım..İyi dileklerin için..Sevgiler gönderiyorum sana yan blogdan:))

    YanıtlaSil
  3. Canım maşallah çok güzel şeyler hazırlanmış..Ellerinize sağlık.
    Yakışıklı oğluna mutlu yaşlar diliyorum.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Canim once evladinin Yeni yasi kutlu Olsun. Allah daha nice sofralar hazirlayip ailenle kutlamayi nasip Etsin insallah. Sofrana gelince ne denirki o kadar ugrasmanin karsiligini almissin bence mukemmel. Ellerin dert gormesin.

    YanıtlaSil
  5. oğluşuna nice sağlıklı mutlu yzyn bir ömür diliyorum canım.menü o kadar güzel ki hangisine bakacağıma şaşırdım.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Mertcim doğum günün kutlu olsun,nice mutlu yıllar dilerim..Anneciğin sana hep böyle güzel sofralar kursun:)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir masa olmuş ellerine sağlık canım. Merte de mutlu yıllar. Allah ömrünü uzun etsin..

    YanıtlaSil
  8. """offf bu ne ya böyle""" sayfayı açınca kendimi bir anda yemeklerin arasında gezen masal kahramanı zannettim arzucum...çok kötüsün hepsini aynı anda canım çekti,hangisini bir günde yapıp yiyebilirimki..bugün rejime girmeyi planlıyoken bunları görmem hiç iyi olmadı.canım benim ellerine sağlık olsun tek kelimeyle harika....oğluşunun yeni yaşını tüm kalbimle kutluyorum.RABBİM her zaman yanındakilerin en güzel günlerini göstersin sana.biraz uzun oldu galiba,beni bıraksan sabaha kadar yazıcam.sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar güzel mi güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum..Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  10. Arzu'cuğum sofra ESMER YAKIŞIKLISI oğluna layık bir masa olmuş.Uğraşmana,yorgunluğuna değmiş.Rabbim daha nice güzel birlikte kutlanacak günler nasip etsin.Ömrü sağlıklı,mutlu ve şanslı olsun Mert'ciğimin.Sofranıza diyecek söz yok işte sözün bittiği yer.Herşey harika görünüyor eminim tadlarıda harikadır.Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.AYŞE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe'cim güzel dileklerin için çoook teşekkür ediyorum..Sevgiler..

      Sil
  11. Mert'in yeni yaşı kutlu olsun,uzun sağlıklı bir ömür diliyorum.Masa harika ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birincisin çok teşekkür ediyorum güzel dileklerin için..Sevgiler

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item