Ev usulü çıtır patates cipsleri

Geçtiğimiz gün çocuklar eve gelmeden önce,onlara sevecekleri yemek yapma düşüncesindeyken canım Nohuts  un yaptığı patatesler aklıma gel...



Geçtiğimiz gün çocuklar eve gelmeden önce,onlara sevecekleri yemek yapma düşüncesindeyken canım Nohuts un yaptığı patatesler aklıma geldi ..
Çok lezzetli olduğunu söylemişti Merve'cim..Ben de denemek için uygun zaman diye düşünüp,kolları sıvadım..Yaptım ve gerçekten arkadaşıma hak verdim..
Çok lezzetli çıtır çıtır bir patates cipsi oldu..Benim meraklı boncuklar da yemek sonuna kadar içindeki farklılığı çözmek içi, soru yarışına girdiler..Sıra tarifte..

Malzemeler

1 kilo patates
4 yemek kaşığı un
4 tatlı kaşığı nişasta,
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Patateslerimizi istediğimiz şekilde doğrayıp,suya koyalım..
Sıvı yağımıza 1 kaşık sirke ekleyip,kızdıralım.Patatesleri sudan çıkarıp,süzüp kağıt havlu ile suyunu alalım ..Bütün malzemeleri karıştırıp suyu alınan patatesleri tavaya atmadan önce,bu karışıma bulayalım..Patateslerin her tarafı bulansın..(Patatesleri bulayıp bekletmeyin)
Kızaran patateslerimizi kağıt havlu üzerine çıkaralım..

Afiyet olsun..

DAHA FAZLA LEZZET

patates kızartması 364706836788064315

Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık arkadaşım... Bizim yavruların favorisi oldu bile... Ha bire anne hani o geçen gün yaptığın patates den kızartsana diyorlar :))Senin yavrulara da afiyet bal şeker oılsun inşAllah... Öpüyorum onları en kocamanından...

    YanıtlaSil
  2. yaa gerçekten şimdi canım çekti.gidip mutfağa şu tarife göre patates yapmak vardı ya..ah tembellik.ama olsun tarifi bir köşeye yazdım kesinlikle yapacağım..
    araba oyunları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemal bey umarım deneyip memnun kslmıssınızdır,ben size cevap yazmsyı atlamışım:)))

      Sil

Blogger veya gmail hesabı bulunmayan,ancak yorum bırakmak isteyen misafirlerim aşağıda bulunan "yorumlama biçimi" kutucuğunu "Anonim" ayarına getirmeleri yeterli olacaktır... Mesajınızı yazdıktan sonra isminizi yazarsanız sizi tanıyabilmem açısından çooook mutlu olurum....

emo-but-icon

paylasmak güzeldir.

Sosyal Medya

facebook twitter google+ feedburner youtube

Translate

Blog Arşivi

Yayın Baslıklarımız

En Lezzetliler

İzleyiciler

@VANİLİNSTR

Görüntüleme Sayısı

item